China bezet sinds 2012 maar liefst zeven plekken in de top 10 grootste havens ter wereld. Rotterdam neemt in deze lijst de nummer 10 positie in. De nummer 1 positie wordt sinds 2010 bezet door de haven van Shanghai. Deze haven is een van de grootste en drukste havens ter wereld, gelegen in de gelijknamige stad. Het is een belangrijke gateway voor internationale handel en commercie en verwerkt een groot deel van de buitenlandse handel van China

De haven heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de 19e eeuw toen het voor het eerst werd geopend voor buitenlandse handel. In de loop der jaren heeft het significante uitbreidingen en moderniseringen ondergaan. Dit heeft geleid tot de huidige status als een haven van wereldklasse. De haven van Shanghai bestaat uit een diepzeehaven (Yangshan Deepwater Port) en een binnenvaarthaven welke worden beheerd door haven onderneming Shanghai International Port Company Limited (SIPG).

 
Importeren uit Shanghai

Tegenwoordig omvat de haven van Shanghai een uitgestrekt gebied van meer dan 3.600 hectare. De haven is onderverdeeld in verschillende terminals, elk gespecialiseerd in verschillende soorten vracht. Hieronder vallen containerterminals, bulkgoed terminals en gespecialiseerde terminals voor goederen zoals auto’s en chemicaliën. De haven van Shanghai gaat met de tijd mee en heeft een breed scala aan innovatieve technologische oplossingen geïmplementeerd om de import- en export processen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Immers, de haven is zo groot in omvang en goederen dat er veel meer nodig is dan mankracht. Shanghai is een uiterst geschikte optie om goederen te importeren naar bijvoorbeeld de haven van Rotterdam, Antwerpen, Vlissingen of Amsterdam

Ademar is sinds 1981 werkzaam als Rotterdamse expediteur en gespecialiseerd in de import en export tussen China en Nederland. Wij beheren de expeditie en het transport van containers, geconsolideerde lading en bulkgoederen over zee. Daarnaast verzorgen wij alle douaneformaliteiten en zorgen wij ervoor dat uw lading veilig op de plaats van bestemming aankomt.

 
Onze haven werkzaamheden omvatten onder andere:


    • Controle op eventuele schade tijdens het transport van uw goederen.
    • Controleren van de hoeveelheid goederen die aanwezig is op het moment van vertrek en aankomst.
    • Het afhandelen van douaneformaliteiten zoals het opmaken van de juiste invoerdocumenten, het betalen van invoerrechten en het aanmelden van uw goederen.
    • Handmatig uw zeecontainer lossen.

 
Meer informatie & prijsindicatie 

Voor meer informatie en een prijsopgave voor het importeren van producten uit Shanghai kunt u terecht bij Ademar. Hier ontvangt u op maat gemaakte oplossingen op basis van uw behoeften. De kosten van het vervoeren van zeecontainers vanuit Shanghai zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder haven congestie, de mogelijkheid om ladingen te combineren en de huidige brandstofprijzen. Neem gerust contact op met onze experts voor meer informatie of vraag een offerte aan voor een prijsopgave.

 
Shanghai port

Shanghai port