Gelegen in het hart van Japan, fungeert de haven van Tokyo als een cruciale schakel in de internationale handelsketen, met zijn strategische ligging aan de oostkust van het land. Deze haven, prominent aanwezig in de Kanto-regio, staat bekend om haar uitgebreide faciliteiten en diensten die bijdragen aan de efficiënte doorvoer van goederen wereldwijd.

Opgericht in de naoorlogse periode, heeft de haven van Tokyo zich ontwikkeld tot een moderne en geavanceerde haven met meer dan 100 ligplaatsen, inclusief speciale diepwaterfaciliteiten. Met een indrukwekkende capaciteit voor de verwerking van jaarlijks meer dan 20 miljoen TEU’s, is het een van de voorlopers in de behandeling van containerlading, maar ook van stukgoed en vloeibare lading.

 

Importeren uit Tokyo

De haven van Tokyo is uitstekend verbonden met het uitgebreide Japanse netwerk van spoorwegen, snelwegen en luchtvaart, waardoor het een optimale keuze is voor de export naar Europese landen, waaronder Nederland. De haven maakt gebruik van state-of-the-art technologieën en infrastructuur om de doorvoersnelheid te maximaliseren en de wachttijden voor inkomende en uitgaande schepen te minimaliseren. Het beschikt over een van de meest geavanceerde geautomatiseerde containerterminals ter wereld, die jaarlijks miljoenen TEU’s kan afhandelen met behulp van de nieuwste laad- en losapparatuur.

Ademar is sinds 1981 actief als Rotterdamse expediteur en expert in het importeren van goederen uit Japan naar Nederland. Zo begeleiden we de expeditie en het transport van containers, stukgoederen en bulkgoed over zee. Daarnaast nemen we alle douane formaliteiten van u over en zorgen we ervoor dat uw lading netjes aankomt op de plaats van bestemming.

 

Onze haven werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Het controleren van eventuele beschadigingen tijdens het vervoer van uw goederen.
  • Controle van de hoeveelheid goederen die aanwezig zijn bij het moment van vertrek en het moment van aankomst.
  • Douane formaliteiten zoals het opstellen van de juiste invoerdocumenten, het afdragen van invoerrechten en het aanmelden van uw goederen.
  • Het handmatig lossen van uw zeecontainer.

 

Meer informatie & prijsindicatie

Heeft u interesse in het importeren van goederen vanuit de haven van Tokyo naar de haven van Rotterdam? Bij Ademar leveren we maatwerk en zoeken we voor u naar de meest gunstige oplossing op basis van uw benodigdheden. De prijzen voor het vervoeren van zeecontainers vanuit Tokyo zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de drukte in de havens, de mogelijkheid om ladingen te combineren en de huidige brandstofprijzen. Neem vrijblijvend contact op met onze experts of vraag direct een offerte aan voor een prijsindicatie.

Vraag een offerte aan

 

Tokyo port

Tokyo port Japan