De haven van Tianjin staat ook wel bekend als de haven van Xingang en ligt in het noorden van China, vlakbij de stad Tianjin. Het is een van de grootste havens ter wereld en is een belangrijke toegangspoort tot de handel in het land. Tianjin’s haven is strategisch gelegen op de kruising van de Bohai-baai en de Haihe-rivier. Deze locatie geeft gemakkelijk toegang tot de noordelijke en noordoostelijke regio’s van China.

De haven van Tianjin werd opgericht in 1860 en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijk economisch centrum voor China. Het heeft 300 ligplaatsen, waaronder 200 diepwater ligplaatsen. Het verwerkt een breed scala aan vracht. Denk aan containers, droge bulkgoederen en vloeibare bulkgoederen. In 2020 behandelde de haven meer dan 550 miljoen ton vracht. Hiermee is het de op vier na drukste haven ter wereld wat betreft het totale vrachtvolume.

 

 

 

 

Importeren uit Tianjin

Tianjin’s haven heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke uitbreiding en modernisering ondergaan om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar handel in China. Het heeft geavanceerde technologie en infrastructuur geïmplementeerd om de efficiëntie te verhogen en wachttijden voor schepen te verkorten. Daarnaast is de haven is ook goed verbonden met andere delen van China via spoor-, weg- en luchtvervoer, waardoor het een belangrijk logistiek knooppunt voor het land is en een ideale haven om goederen te importeren naar Nederland.

Sinds 1981 is Ademar actief als expediteur in Rotterdam. Inmiddels zijn we experts in het importeren van goederen uit China naar Nederland, onder andere vanuit Tianjin. Als expediteur begeleiden we het transport van containers, stukgoederen en bulkgoed over zee. Daarnaast verzorgen we alle douane formaliteiten en zorgen we ervoor dat uw lading in perfecte staat aankomt op de plaats van bestemming.

 

 

 

 

Onze haven werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 

    • De controle van uw goederen op eventuele beschadigingen bij vertrek en aankomst.
    • Het checken van de hoeveelheid goederen die aanwezig zijn bij het moment van vertrek en aankomst.
    • Verzorging van douane formaliteiten, waaronder het opstellen van de juiste documenten, het afdragen van invoerrechten en het aanmelden van uw goederen.
    • Het handmatig lossen van uw zeecontainer.

 

 

 

 

Meer informatie & prijsindicatie 

Bent u een beginner op het gebied van import uit China? Geen probleem. U kunt bij Ademar terecht voor maatwerk, waar we op zoek gaan naar de beste oplossing voor uw wensen en behoeften. De prijs van het vervoeren van producten uit Tianjin naar Rotterdam zijn afhankelijk van aspecten zoals de drukte in de havens, de mogelijkheid om ladingen te combineren en de brandstofprijzen. Neem vrijblijvend contact op met de experts van Ademar of vraag direct een offerte aan voor een prijsindicatie. 

 

 

Tianjin port

Tianjin port