De haven van Taichung, een cruciale spil in de wereld van internationale handel, staat centraal in het economische landschap van Taiwan en speelt een sleutelrol bij het importeren van goederen naar diverse wereldwijde markten. Dankzij haar geavanceerde infrastructuur en strategische locatie aan de westkust van Taiwan, faciliteert deze haven efficiënt transport van een breed scala aan producten, van industriële componenten tot consumentengoederen. Een leuk feitje dat de haven van Taichung onderscheidt, is dat deze tevens dient als een belangrijk centrum voor de windenergie-industrie in Taiwan, waarbij onderdelen voor windturbines regelmatig via deze haven worden geïmporteerd en geëxporteerd. Dit benadrukt niet alleen het economische belang van Taichung, maar ook de bijdrage aan duurzame energie en innovatie op wereldschaal.

Importeren uit Taichung

De import vanuit de haven van Taichung naar Nederland speelt een cruciale rol in de handelsbetrekkingen tussen Taiwan en Europa, door Nederlandse bedrijven toegang te bieden tot een breed scala aan hoogwaardige Aziatische producten. Van elektronica tot textiel, Taichung dient als een essentiële hub die niet alleen economische groei stimuleert, maar ook technologische en culturele uitwisseling tussen Azië en Europa bevordert. Deze dynamische handelsroute onderstreept het belang van diversificatie in de leveranciersketen en versterkt de globale connectiviteit.

 

Ademar’s rol in import vanuit Taichung (Taiwan)

Sinds de oprichting in 1981 heeft Ademar zich gevestigd als een toonaangevende expediteur in Rotterdam, gespecialiseerd in het importeren van producten uit de haven van Taichung naar Nederland. Wij bieden een volledig spectrum aan expeditie- en transportdiensten voor containers, stukgoed en bulkvrachten over zee. Onze expertise omvat ook de complete douaneafwikkeling, zodat uw zending veilig, efficiënt en zonder vertraging op de bestemming arriveert.

Onze haven werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Het controleren van eventuele beschadigingen tijdens het vervoer van uw goederen.
  • Controle van de hoeveelheid goederen die aanwezig zijn bij het moment van vertrek en het moment van aankomst.
  • Douane formaliteiten zoals het opstellen van de juiste invoerdocumenten, het afdragen van invoerrechten en het aanmelden van uw goederen.
  • Het handmatig lossen van uw zeecontainer.

 

Meer informatie & prijsindicatie

Heeft u interesse in het importeren van goederen vanuit de haven van Taichung (Taiwan) naar de haven van Rotterdam? Bij Ademar leveren we maatwerk en zoeken we voor u naar de meest gunstige oplossing op basis van uw benodigdheden. De prijzen voor het vervoeren van zeecontainers vanuit Taichung zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de drukte in de havens, de mogelijkheid om ladingen te combineren en de huidige brandstofprijzen. Neem vrijblijvend contact op met onze experts of vraag direct een offerte aan voor een prijsindicatie.

Vraag een offerte aan

Taichung port Taiwan

Haven Taichung Taiwan