Midden in het bruisende hart van Japan ligt de haven van Osaka, een sleutelspeler in de internationale maritieme sector dankzij haar uitgekiende ligging in de Osaka Baai. Als centraal punt in de regio Kansai, staat deze haven bekend om haar uitmuntende dienstverlening en faciliteiten, die essentieel zijn voor de soepele doorstroming van goederen over de hele wereld.

Na een indrukwekkende heropbouw en modernisering in de naoorlogse tijd, pronkt de haven van Osaka met diverse faciliteiten, waaronder meerdere diepzeeligplaatsen. Met haar vermogen om meer dan 19 miljoen TEU’s per jaar te verwerken, staat Osaka op de voorgrond als een hub voor zowel containertransport als de overslag van bulkgoederen en vloeistoffen.

 

Importeren uit Osaka

Dankzij de naadloze integratie met Japan’s uitgebreide vervoersnetwerk, waaronder treinen, snelwegen en luchtwegen, biedt de haven van Osaka een sterke basis voor exportactiviteiten naar Europese landen, met name Nederland. De haven maakt gebruik van geavanceerde technologieën en beschikt over een robuuste infrastructuur om de efficiëntie te verhogen en de wachttijden voor zowel binnenkomende als vertrekkende vracht te minimaliseren. Bovendien is Osaka uitgerust met één van de meest geavanceerde geautomatiseerde containerterminals, waardoor jaarlijks miljoenen TEU’s snel verwerkt kunnen worden.

 

Ademar’s rol in import vanuit Osaka

Sinds 1981 staat Ademar bekend als een vooraanstaande expediteur in Rotterdam, gespecialiseerd in de import van Japanse goederen naar Nederland. Wij faciliteren het gehele traject van expeditie en transport van containers, stukgoederen, en bulk over zee. Onze diensten omvatten ook de volledige afhandeling van douaneformaliteiten, zodat uw lading veilig en efficiënt op de bestemming aankomt.

 

Onze haven werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Het controleren van eventuele beschadigingen tijdens het vervoer van uw goederen.
  • Controle van de hoeveelheid goederen die aanwezig zijn bij het moment van vertrek en het moment van aankomst.
  • Douane formaliteiten zoals het opstellen van de juiste invoerdocumenten, het afdragen van invoerrechten en het aanmelden van uw goederen.
  • Het handmatig lossen van uw zeecontainer.

 

Meer informatie & prijsindicatie

Heeft u interesse in het importeren van goederen vanuit de haven van Osaka naar de haven van Rotterdam? Bij Ademar leveren we maatwerk en zoeken we voor u naar de meest gunstige oplossing op basis van uw benodigdheden. De prijzen voor het vervoeren van zeecontainers vanuit Tokyo zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de drukte in de havens, de mogelijkheid om ladingen te combineren en de huidige brandstofprijzen. Neem vrijblijvend contact op met onze experts of vraag direct een offerte aan voor een prijsindicatie.

Vraag een offerte aan

 

Osaka port

Haven Osaka Japan