In de dynamische havenstad Kobe, gelegen aan de pittoreske kustlijn van Japan, bevindt zich een van de meest efficiënte en veelzijdige havens van het land. De haven van Kobe, ingebed in de regio Kansai, speelt een vitale rol in de internationale handel door zijn geavanceerde infrastructuur en strategische positie aan de wateren van de Stille Oceaan.

Deze haven, die kort na de Tweede Wereldoorlog werd heropgebouwd en gemoderniseerd, beschikt over talrijke ligplaatsen, waaronder faciliteiten voor diepzeevaart. De capaciteit om jaarlijks meer dan 20 miljoen TEU’s te verwerken, plaatst Kobe in de voorhoede van de containeroverslag, maar het dient ook als een belangrijk punt voor de overslag van bulk- en vloeibare ladingen.

 

Importeren uit Kobe

De haven van Kobe is naadloos verbonden met het uitgebreide transportnetwerk van Japan, inclusief spoorwegen, snelwegen, en luchttransport, wat het een ideale uitvalsbasis maakt voor de export naar Europa, met name naar Nederland. Dankzij de inzet van de nieuwste technologieën en een robuuste infrastructuur, kan Kobe de doorlooptijden voor het laden en lossen van goederen aanzienlijk verminderen, en beschikt het over een van de meest geavanceerde geautomatiseerde containerterminals ter wereld.

 

Ademar’s rol in import vanuit Kobe

Sinds 1981 staat Ademar bekend als een vooraanstaande expediteur in Rotterdam, gespecialiseerd in de import van Japanse goederen naar Nederland. Wij faciliteren het gehele traject van expeditie en transport van containers, stukgoederen, en bulk over zee. Onze diensten omvatten ook de volledige afhandeling van douaneformaliteiten, zodat uw lading veilig en efficiënt op de bestemming aankomt.

 

Onze haven werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Het controleren van eventuele beschadigingen tijdens het vervoer van uw goederen.
  • Controle van de hoeveelheid goederen die aanwezig zijn bij het moment van vertrek en het moment van aankomst.
  • Douane formaliteiten zoals het opstellen van de juiste invoerdocumenten, het afdragen van invoerrechten en het aanmelden van uw goederen.
  • Het handmatig lossen van uw zeecontainer.

 

Meer informatie & prijsindicatie

Heeft u interesse in het importeren van goederen vanuit de haven van Kobe naar de haven van Rotterdam? Bij Ademar leveren we maatwerk en zoeken we voor u naar de meest gunstige oplossing op basis van uw benodigdheden. De prijzen voor het vervoeren van zeecontainers vanuit Tokyo zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de drukte in de havens, de mogelijkheid om ladingen te combineren en de huidige brandstofprijzen. Neem vrijblijvend contact op met onze experts of vraag direct een offerte aan voor een prijsindicatie.

Vraag een offerte aan

 

Kobe port