De haven van Guangzhou, ook wel bekend als de haven van Huangpu, ligt in het zuidelijke deel van China, vlakbij de stad Guangzhou. Het is een van de grootste havens van het land en een belangrijk handelsknooppunt in de Pearl River Delta-regio.

De haven werd voor het eerst aangelegd in de jaren vijftig en heeft sindsdien een aanzienlijke uitbreiding en modernisering ondergaan. Het heeft 149 ligplaatsen, waaronder 47 diepwater ligplaatsen, en een verwerkingscapaciteit van meer dan 18 miljoen TEU’s (twenty-foot equivalent units) per jaar. De haven verwerkt een breed scala aan vracht, waaronder containers, bulkgoederen en vloeibare bulkgoederen.

 

Importeren uit Guangzhou

De haven van Guangzhou is goed verbonden met andere delen van China via spoor-, weg- en luchtvervoer. Het heeft een speciale spoorlijn die het verbindt met andere grote steden in het land, en het ligt dicht bij verschillende grote snelwegen en de internationale luchthaven Guangzhou Baiyun.

De haven heeft geavanceerde technologie en infrastructuur geïmplementeerd om de efficiëntie te verhogen en wachttijden voor schepen te verkorten. Het heeft een geautomatiseerde containerterminal die meer dan 3 miljoen TEU per jaar kan verwerken en is uitgerust met moderne kranen en ander materieel. De haven heeft ook een speciaal logistiek park dat diensten met toegevoegde waarde biedt, zoals opslag en distributie.

Ademar is sinds 1981 actief als Rotterdamse expediteur en expert in het importeren van goederen uit China naar Nederland. Zo begeleiden we de expeditie en het transport van containers, stukgoederen en bulkgoed over zee. Daarnaast nemen we alle douane formaliteiten van u over en zorgen we ervoor dat uw lading netjes aankomt op de plaats van bestemming.

 

Onze haven werkzaamheden bestaan onder andere uit:

   • Het controleren van eventuele beschadigingen tijdens het vervoer van uw goederen.

   • Controle van de hoeveelheid goederen die aanwezig zijn bij het moment van vertrek en het moment van aankomst.

   • Douane formaliteiten zoals het opstellen van de juiste invoerdocumenten, het afdragen van invoerrechten en het aanmelden van uw goederen.

  • Het handmatig lossen van uw zeecontainer.

 

Meer informatie & prijsindicatie 

Heeft u interesse in het importeren van goederen vanuit de haven van Guangzhou naar de haven van Rotterdam? Bij Ademar leveren we maatwerk en zoeken we voor u naar de meest gunstige oplossing op basis van uw benodigdheden. De prijzen voor het vervoeren van zeecontainers vanuit Guangzhou zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de drukte in de havens, de mogelijkheid om ladingen te combineren en de huidige brandstofprijzen. Neem vrijblijvend contact op met onze experts of vraag direct een offerte aan voor een prijsindicatie.

Guangzhou port

Guangzhou map