Gelegen aan de westkust van Sri Lanka, speelt de haven van Colombo een cruciale rol in de Zuid-Aziatische maritieme handel. Deze haven, beroemd om zijn strategische positie aan de belangrijke scheepvaartroutes tussen het Westen en Oosten, faciliteert de efficiënte doorvoer van goederen tussen Europa en Azië. Colombo heeft zich ontpopt als een toppresteerder in de internationale scheepvaartwereld, mede dankzij haar moderne faciliteiten en toewijding aan hoogwaardige dienstverlening.

Na aanzienlijke investeringen in uitbreiding en modernisering, beschikt de haven van Colombo nu over geavanceerde terminals en diepwaterligplaatsen. Deze ontwikkelingen hebben de capaciteit om een indrukwekkend aantal TEU’s jaarlijks te verwerken, waardoor Colombo een sleutelhub is voor containertransport en de overslag van een diversiteit aan goederen, inclusief bulk en vloeistoffen.

 

Importeren uit Colombo

De efficiënte integratie van de haven met Sri Lanka’s nationale vervoersnetwerk, inclusief wegen, spoorwegen en de nabijgelegen luchthaven, biedt een solide fundament voor export naar Europese bestemmingen, zoals Nederland. Colombo benut state-of-the-art technologieën en beschikt over uitgebreide infrastructuur om de doorlooptijden te minimaliseren en de afhandeling van goederen te stroomlijnen, waardoor de haven uitblinkt in snelheid en betrouwbaarheid.

 

Ademar’s rol in import vanuit Colombo

Sinds de oprichting in 1981 heeft Ademar zich gevestigd als een toonaangevende expediteur in Rotterdam, gespecialiseerd in het importeren van producten uit Sri Lanka naar Nederland. Wij bieden een volledig spectrum aan expeditie- en transportdiensten voor containers, stukgoed en bulkvrachten over zee. Onze expertise omvat ook de complete douaneafwikkeling, zodat uw zending veilig, efficiënt en zonder vertraging op de bestemming arriveert.

 

Onze haven werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Het controleren van eventuele beschadigingen tijdens het vervoer van uw goederen.
  • Controle van de hoeveelheid goederen die aanwezig zijn bij het moment van vertrek en het moment van aankomst.
  • Douane formaliteiten zoals het opstellen van de juiste invoerdocumenten, het afdragen van invoerrechten en het aanmelden van uw goederen.
  • Het handmatig lossen van uw zeecontainer.

 

Meer informatie & prijsindicatie

Heeft u interesse in het importeren van goederen vanuit de haven van Colombo (Sri Lanka) naar de haven van Rotterdam? Bij Ademar leveren we maatwerk en zoeken we voor u naar de meest gunstige oplossing op basis van uw benodigdheden. De prijzen voor het vervoeren van zeecontainers vanuit Colombo zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de drukte in de havens, de mogelijkheid om ladingen te combineren en de huidige brandstofprijzen. Neem vrijblijvend contact op met onze experts of vraag direct een offerte aan voor een prijsindicatie.

Vraag een offerte aan

Colombo port Sri Lanka

Colombo - haven Sri Lanka