Groupage transport is een vorm van vrachtvervoer waarbij meerdere kleine zendingen van verschillende importeurs samen in één container worden vervoerd. Dit wordt gedaan om het gebruik van ruimte in de container te optimaliseren en om de verzendkosten voor de individuele importeurs te verlagen.

 

Verpakking en labeling

Bij groupage transport wordt elke zending zorgvuldig verpakt en gelabeld, zodat deze op de plaats van bestemming gemakkelijk te identificeren en te onderscheiden is van de andere zendingen. Het transportbedrijf dat verantwoordelijk is voor de zending bundelt de kleine zendingen vervolgens in een grotere container die daarna naar de plaat van bestemming wordt vervoerd.

Het bijeenvoegen van zendingen worden meestal gedaan wanneer het volume van de goederen die wordt verzonden niet groot genoeg is om een volle container of vrachtwagen te vullen. Of wanneer meerdere kleine zendingen naar dezelfde bestemming worden verzonden. Deze verzendmethode is vaak kosten-effectiever dan andere vormen van vrachtvervoer omdat de verzendkosten worden gedeeld tussen de meerdere importeurs. Startende importeurs beginnen over het algemeen met het importeren van kleine hoeveelheden. Om een container maar gedeeltelijk te vullen met producten is zonde van de hoge vervoerskosten. Daarnaast is het teveel aan gedeeltelijk gevulde schepen of vrachtwagens slecht voor het milieu.

 

Groupage transport kan ook andere voordelen bieden, zoals:

   • Meer veiligheid
   • Kortere transittijden
   • Verbeterde duurzaamheid door het aantal gedeeltelijk gevulde voertuigen op de weg te verminderen

   

  Echter is het wel zo dat groupage zendingen er langer over kunnen doen om hun bestemming te bereiken dan speciale zendingen. Dit komt omdat het transportbedrijf mogelijk meerdere stops moet maken om individuele zendingen op te halen en af te leveren.

   

   

  Hulp nodig met uw groupage transport?

  Bij Ademar zorgen we van A tot Z voor het efficiënte, kosteneffectieve en veilige vervoer van uw goederen over zee. Als expediteur verzorgen we niet alleen het contact met de vervoerder, maar nemen ook administratieve zaken zoals douane documentatie van u over. Zo hoeft u zich geen enkele zorgen te maken over het verloop van uw zending, en kunt u zich focussen op de dingen die er voor u toe doen. Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts, of vraag direct een offerte aan via de onderstaande knop.