De haven van Xiamen is een belangrijke zeehaven in het zuidoosten van China. De haven ligt in de provincie Fujian en dient als toegangspoort tot enkele van de belangrijkste handelsroutes in de regio Azië-Pacific. Xiamen’s haven heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de Tang-dynastie in de 7e eeuw. Xiamen is sindsdien uitgegroeid tot een van de drukste en belangrijkste havens van China.

Xiamen’s haven is strategisch gelegen aan de kust van de Taiwan Strait, waardoor het een cruciaal transportknooppunt is voor de handel van China met andere landen in Azië. Daarnaast vormt het een ideaal connectie punt voor de internationale handel. Xiamen is een belangrijke haven voor container vracht en verwerkt jaarlijks miljoenen TEU’s (twenty-foot equivalent units). De haven staat consequent in de top 10 van drukste havens in China.

 

 

 

 

Importeren uit Xiamen

Een van de belangrijkste voordelen van de haven van Xiamen is de vooruitstrevende haven, die goed wordt beschermd door heuvels en bergen. Hierdoor vormt het een ideale locatie voor scheepvaart en handel. De haven profiteert ook van de nabijheid van belangrijke scheepvaartroutes in de regio, zoals de Oost-Chinese Zee en de Zuid-Chinese Zee.

Naast de uitstekende ligging en natuurlijke voordelen heeft de haven van Xiamen de afgelopen jaren ook fors geïnvesteerd in de modernisering van haar infrastructuur en faciliteiten. Het heeft een groot aantal diep water ligplaatsen gebouwd om aan de toenemende eisen van de internationale handel te voldoen. Xiamen’s haven heeft geavanceerde technologieën geïmplementeerd en de logistieke processen gestroomlijnd om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen.

Sinds 1981 is Ademar expediteur in Rotterdam. Wij zijn experts in het verschepen van goederen vanuit China naar Nederland. Zo zorgen we ervoor dat containers, stukgoederen en bulkgoederen efficiënt over zee worden verscheept. Ook verzorgen wij alle douanepapieren en zorgen wij ervoor dat uw lading in goede staat op de plaats van bestemming aankomt.

 

 

 

 

Onze haven werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 

    • De controle over hoeveel goederen er aan boord zijn wanneer het schip vertrekt en wanneer het aankomt.
    • Het inspecteren van uw producten op schade tijdens het transport.
    • Douane afhandelingen, zoals het invullen van de juiste papieren, het betalen van invoerrechten en het aanmelden van uw goederen.
    • Het lossen van uw zeecontainer.

 

 

 

 

Meer informatie & prijsindicatie 

Wilt u goederen verschepen van de haven van Xiamen naar de haven van Rotterdam? Bij Ademar voorzien we u van we maatwerk en proberen op basis van uw wensen de beste oplossing voor u te vinden. De prijzen voor het verschepen van containers vanaf Xiamen zijn afhankelijk van een aantal zaken. Hieronder vallen de drukte in de haven, de mogelijkheid voor het combineren van ladingen en de brandstofprijs op dat moment. Neem contact op met onze experts voor gratis advies of vraag een offerte aan om een beter beeld te krijgen van de kosten.

 


 

Xiamen port

Xiamen port