De haven van Ningbo-Zhoushan in China, beter bekend als Ningbo is gelegen tussen de twee steden Ningbo en Zhoushan en is de drukste haven ter wereld wat betreft de hoeveelheid goederen in ton. De haven van Ningbo werd bijna driehonderd jaar geleden opgericht en stond al tijdens de Tang-dynastie (618-907) bekend als een van de drie belangrijkste locaties voor internationale handel.

 
Importeren uit Ningbo

De haven van Ningbo is niet voor niets de grootste haven ter wereld. Net als de haven van Hong Kong maakt Ningbo deel uit van de Zijderoute, die van de Chinese kust doorloopt naar Singapore, India, Mombasa, het Suezkanaal en uiteindelijk de Middellandse Zee. Momenteel is Ningbo gekoppeld aan meer dan 560 havens in meer dan 90 landen over de wereld, met een vrachtoverslag van meer dan 100 miljoen ton per jaar.

Ademar is sinds 1981 actief als Rotterdamse expediteur en expert in het importeren van goederen uit China naar Nederland. Zo begeleiden we de expeditie en het transport van containers, stukgoederen en bulkgoed over zee. Daarnaast nemen we alle douane formaliteiten van u over en zorgen we ervoor dat uw lading netjes aankomt op de plaats van bestemming.

 
Onze haven werkzaamheden bestaan onder andere uit:


    • Het controleren van eventuele beschadigingen tijdens het vervoer van uw goederen.
    • Controle van de hoeveelheid goederen die aanwezig zijn bij het moment van vertrek en het moment van aankomst.
    • Douane formaliteiten zoals het opstellen van de juiste invoerdocumenten, het afdragen van invoerrechten en het aanmelden van uw goederen.
    • Het handmatig lossen van uw zeecontainer.

 
Meer informatie & prijsindicatie 

Heeft u interesse in het importeren van goederen vanuit de haven van Ningbo naar de haven van Rotterdam? Bij Ademar leveren we maatwerk en zoeken we voor u naar de meest gunstige oplossing op basis van uw benodigdheden. De prijzen voor het vervoeren van zeecontainers vanuit Ningbo zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de drukte in de havens, de mogelijkheid om ladingen te combineren en de huidige brandstofprijzen. Neem vrijblijvend contact op met onze experts of vraag direct een offerte aan voor een prijsindicatie.

 

Ningbo port

Ningbo port